Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti ve Uyku Bozukluğu Konferansı

Kızılcahamam  Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

23 Mart 2018

Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (YAŞAM) düzenli olarak yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi olan Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti 23 Mart 2018 tarihinde saat 14:00 ‘de Üniversitemiz Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu  öğrencilerinin katılımı ile birlikte T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Kızılcahamam  Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan sakinler ziyaret edilerek gerçekleştirilmiştir. Yaşlılar Haftası   ( 18-24 Mart)  nedeniyle düzenlenen “Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti” kapsamında  Doç. Dr. Sevgi ARAS (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, YAŞAM Yönetim Kurulu Üyesi) ‘’Uyku Bozukluğu’’ konulu konferans vermiştir..

“Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti” ve “Uyku Bozukluğu” konulu Konferans  Ankara Üniversitesi Rektör Eşi Nebahat İbiş,   T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Gamze Altun, Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Eşi, Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, farklı kurum ve kuruluşların temsilcileri ve Basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

“Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti” programı Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seyhan Akıska’yı ziyaret ile başlamıştır. Sonra Kızılcahamam Kaymakamı ve Eşi, Kızılcahamam Belediye Başkanı Ankara’dan gelen misafirleri Kıl Çadır’da öğle yemeğinde ağırlamışlardır. Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti programı T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kızılcahamam Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Kızılcahamam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Seyhan Akıska, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Prof.Dr. Emine Özmete, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır. Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti programında yaşam boyu öğrenme yaklaşımı ile hem gençleri hem de yaş almış büyüklerimizi ilgilendiren “uyku bozukluğu” konusunda YAŞAM Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sevgi Aras konferans vermiştir. Yaşlılar Haftası nedeniyle T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Kızılcahamam  Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti’nde Ankara Üniversite’li gençlerimiz huzurevi sakinlerine karanfillerini sunarak, sohbet etmişler ve keyifli anılar geçirmişlerdir.

Kuşaklararası Dayanışma Ziyareti programında emeği geçenlere ve ev sahipliği yapan T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kızılcahamam Huzurevi Müdürüne, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısına, Kızılcahamam Kaymakamı ve eşi’ne, Kızılcahamam Belediye Başkanı’na, Kızılcahamam Meslek Yüksek Okulu Müdürüne  teşekkür ile sona ermiştir.

Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YAŞAM) Müdürü Prof.Dr. Emine Özmete – Açılış Konuşması:

Saygıdeğer konuklar, Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kızılcahamam MYO işbirliği ile düzenlediğimiz Kuşaklararası dayanışma ziyaretine hoşgeldiniz diyor sizleri saygıyla ve içtenlikle selamlıyorum.

Merkezimiz kurulduğu günden bu yana yürütmüş olduğu en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri kuşaklararası dayanışma ziyaretlerimizdir. Bugün de burada huzurevi sakini büyüklerimiz, yeni emekliliğe ayrılmış olan yetişkinlerimiz ve gençlerimiz olmak üzere üç kuşak bulunmaktadır. Kuşaklararasında dil, değer, tarih dağarcığının, milli hafızanın paylaşılması çok önemlidir. Ayrıca kuşaklararasında değerlerde inançlarda uyum ve uzlaşmada dayanışmayı desteklemekte ve güçlendirmektedir. Büyüklerimizin modern topluma çok hızla gelişene teknolojiye uyum sağlamalarında ise gençlerimiz çok önemli destek oluşturmaktadır.

Bugün nüfusumuz yüzde 81 milyona yaklaştı (80 milyon 810 bin 525 kişi). 65 ve daha büyük yaştaki büyüklerimizin oranı ise yüzde 8.5 oldu. Yani bu yaş grubunda yaklaşık 6 milyon 900 bin kişi yaşamaktadır. Yaşlılığın 65 yaşında başladığını düşünüyoruz, ancak biz büyüklerimizi 60 yaşında yatılı bakıma alıyoruz. Durum böyle olunca ülkemizdeki yaşlı sayısı daha da artmaktadır. Ülkemizdeki yaşlı sayısı birçok Avrupa Ülkesinin nüfusundan daha fazladır. Ortanca yaş 31. 7 oldu ve Dünya ortalamasının üzerine çıktı. Doğumda beklenen ömür süresi ise ortalama 78 yaş. 65 yaşına gelmiş olan birisinin ise 17.8 yıl daha yaşamasını bekliyoruz. Yani yaklaşık 83 yaşına kadar. Genç nüfus potansiyelini koruyan ancak hızla yaşlanan bir ülkeyiz. Büyüklerimize saygı kadim kültürümüzün en değerli unsurlarından biridir. Ancak bu artan yaşlı nüfus ile beraber büyüklerimizin ekonomik ve sosyal olarak oluşturdukları potansiyel günümüzde daha da değerli hale gelmiştir. Bizde bu gün bu kültürel zenginlikten yararlanmak için gençlerimizle buradayız.

Ev sahipliği yapan huzurevimize, İl müdürlüğümüze, Kızılcahamam MYO müdürümüze, belediye başkanı ve eşine, kaymakam ve eşine siz değerli büyüklerimize, gençlerimize ve elbette emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Ankara Üniversitesi Bültenindeki Haberimiz↓

Medyada Bulunan Haberlerimiz ↓

Kızılcahamam Haber 1, Kızılcahamam Haber 2, Kızılcahamam Belediyesi, Milliyet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı