Kadıköy Sağlık Eğitim Vakfı (KASEV) Huzurevi Ziyareti – İstanbul

22 Mart 2019

Merkezimizin sürdürülebilir olarak yürüttüğü “Kuşaklararası Dayanışma” sosyal sorumluluk projesi 18-24 Mart Yaşlılar haftası nedeniyle 22 Mart 2019 tarihinde Üniversitemiz gençleri ile birlikte İstanbul’da Kadıköy Sağlık Eğitim Vakfı (KASEV) Huzurevini ziyaret ederek gerçekleştirmiştir.

İstanbul’daki kuşaklararası dayanışma programına KASEV huzurevinde büyüklerimiz ile birlikte kahvaltı yaparak başlandı.

Merkezimiz ile KASEV Vakfı  işbirliğinde 2018-2019 döneminde gerçekleştirilen “nesiller arası iletişim – dayanışma uygulama projesi”ne  göre  KASEV Vakfı huzurevinde kalan sakinlerden gelen  mektuplara üniversitemizdeki gençlerin yine mektupla vermiş oldukları cevapları Yönetim Kurulu üyelerinin değerlendirmesi sonucunda belirlenen dereceye göre gençlerimizin ve KASEV sakini büyüklerimizin ödül töreni yapılarak teşekkür belgeleri verildi. Gençlerimiz yaşlı büyüklerimize karanfillerini sundular. Kuşaklararası dayanışma kapsamında mektupla ilişkisel ve duygusal dayanışmanın güçlendirilmesi, değerlerin aktarılması, kuşaklararasında  duygu ve düşüncelerin  ifade edilmesi sağlandı .

KASEV ev sahipliğinde gerçekleşen program,  Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çetin Oraler  ve YAŞAM Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete’nin açılış konuşmaları ile başladı. Programda karşılıklı olarak mektup yazan yaşlılar ve gençler bir araya geldi.

Merkezimizin sürdürülebilir olarak gerçekleştirdiği kuşaklararası dayanışma sosyal sorumluluk projesi kapsamında KASEV Vakfı  işbirliğinde gerçekleştirilen “nesiller arası iletişim – dayanışma uygulama projesi”ne  göre  KASEV Vakfı huzurevinde kalan sakinlerden gelen  mektuplara üniversitemizdeki gençlerin yine mektupla vermiş oldukları cevapları içeren “İstanbul’lu Yaşlılar ile Ankara Üniversite’li Gençlerle Buluşuyor”, “Nesillerarası İletişim-Dayanışma Mektupları”  Sergisi 22 Nisan 2019-13 Mayıs 2019 tarihleri arasında KASEV Vakfı Huzurevinde  açıldı.